onsdag 31. mars 2010

Skal man være litt gal...

og trå til med dette blandebatteriet, mon tro? Det er da utrolig fantastisk fint. Har forhørt meg med rørleggeren om han kan skaffe, så nå venter jeg i spenning.

tirsdag 30. mars 2010

Fram med kost og rull

Jeg vet at det kanskje ikke ser helt klart ut, men nå begynner i alle fall jeg å se enden på det STORE kjøkkenprosjektet. Det er bare grunning som er på så langt, men fargen vil jo ikke bli så langt unna. Det overraskende momentet er den svarte veggen jeg skal ha, det blir spennende å se. Og nei, jeg skal ikke beholde den grønne radiatoren. Den blir hvit i første omgang, og så blir det radiatorskjuler etter hvert.

mandag 29. mars 2010

Kjøkken - step by step

OK. I morgen skal jeg vise hvor langt (eller kort) vi har kommet med kjøkkenet. Dvs - det ser litt trøblete ut med bilder her nå, men det går seg vel til.

Det er jammen ikke bare med slike store prosjekter, og jeg går på noen smeller i forhold til bestillinger osv, men jeg tror vi ligger brukbart an. Veggen er forduftet, men erstattet med en drager for sikkerhets skyld. Synd med ubehagelige overraskelser i kategorien "få badet i hodet".

I taket har vi gått for ferdigmalte mdf-plater som ser ut som panel. Det ble bra. Og alt er klart til pendler og spisebordslampe - Bestlite og Northern Lightning Maze.

Det jeg ryker på er golv, og det er ikke bra. Jeg har ikke vært kjapp nok, og dermed får jeg ikke svart gulv som jeg egentlig er ganske lysten på. Det kan jo hende det er like greit at det blir likt på kjøkken, spisestue og stue, men hvem synes ikke at dette gulvet her er helt konge?

Men akk, slik skulle det ikke bli. Må nøye meg med høyst ordinær eik.

onsdag 24. mars 2010

Mine samboere

Tenkte jeg skulle presentere noen øvrig beboere i Dr Waalersgate. Vi er to store og tre små (!?), og her er noen bilder


 
Her er snuppene. Eldst og yngst. Litt mer usikker på han i midten. Inntil det er avklart får vi holde han utenom bloggen, tenker jeg. 

 

Men far er med...

Jeg bare måtte...

skrive et nytt innlegg for å få vekk kjøkkenbildene mine fra toppen her. Kunne faktisk supplert med noen nye, men det ser ikke så fint ut hos oss akkurat nå. Stua og tv-stua er stuet fulle av kjøkkenmoduler, og et og annet skap står hist og her ellers også. Men kjøkkenet er altså i hus!! Hurra! Så nå mangler det bare gulv, tak, vegger, en drager til å erstatte veggen vi river og diverse håndverksjobber. Ting tar tid, sier jeg bare, og dette er jammen et stort prosjekt. Men bare vent. Det kommer bilder etterhvert, og de bør bli bra.

PS! Fredag kommer huset vårt i boligavisa. Jeg får forhåpentligvis tilsendt bildene som ble tatt så jeg kan legge dem ut her.

lørdag 20. mars 2010

Kjøkken nede for telling

I dag har store deler av kjøkkenet gått fløyten. Det vil si, det er demontert med omhu og skal bli hyttekjøkken et eller annet sted i Midt-Norge. Gjenbruk er bra!Jeg skjønner at det er interessant å se før- og etterbilder; derfor presenterer jeg herved:
Oi oi oi. Dette ødelegger jo hele bloggen. Men sånn er det altså stelt. Grønt belegg, røde fliser, gule vegger og en ukjent tresort i innredningen. Ikke bra, med andre ord. Gleder meg til påsken er over og nytt kjøkken på plass.

tirsdag 16. mars 2010

Male trapp?

Fra gangen går det en ganske flott trapp opp til 2. etasje. Den er noe slitt, og en eller annen form for vedlikehold trenger den uansett. Jeg har egentlig kommet fram til at den bør være helhvit, dog med det svarte håndtaket som kontrast. Det jeg lurer fælt på er hvor grundig jeg må gå til verks med sparkling og pussing, og ikke minst; blir det veldig glatt og skummelt med malt trapp? Tror ikke det vil hjelpe så mye med advarsler, for jeg er ganske BESTEMT på at trappa skal bli både blank og hvit. Så det så!

lørdag 13. mars 2010

Mer Vipp

Det kommer stadig nyheter fra Vipp, og i dag utvidet jeg min beholdning med en tannbørsteholder. Så praktisk da gitt! Når det blir litt ugreit oppi koppen, og det blir det alltids, så er det bare å ta ut den sorte gummien og sette i oppvaskmaskina. Hur smart som helst.


Synes det er greiest å styre unna bilder fra eget bad, da dette er svært grønt og brunt fra 70-tallet. Det er faktisk lite en komplett samling med Vipp kan gjøre med det. Men snart skal det males i det minste. Kommer med bilder da.

Endelig ferdig med

Theas rom. Maling og tapetsering har vært klart en stund, men vi har måttet ventet leeeenge på senga. I går kom den, og først da fikk vi klart for oss hvordan rommet ble.

Ingen bilder fra hvordan rommet så ut i utgangspunktet, men det var altså gult, og ikke veldig fint.

Senga heter Valentine og er fra Talgö.


Her er tapetsjefen in action. Jeg holder meg til å velge ut tapet, og er godt fornøyd med denne i hvitt og sølv.


Dette store vitrineskapet har også fått plass på Theas rom. Rommer både klær, skolebøker og litt nips ellers. Vurderer et nytt malingsstrøk, litt hvitere enn hva det er nå.

fredag 12. mars 2010

Here today gone tomorrow

Riktig så galt er det ikke med lønningen min, men det er ikke så ofte en lønningsdag forbigår i stillhet - uten innkjøp.

Selv om jeg skal ut og møte kollegaer i kveld, har jeg tenkt å stå i mot fristelsen for å svinge en tur innom Safari. Jeg har god dekning på klær nemlig.

Det betyr at jeg i stedet avlegger en visitt hos Kreativ Interiør, men akkurat nå har jeg ingen konkret plan for hva det skal komme ut av det. Føles veldig spennende. Det smarte hadde vært å plukke med noe til kjøkkenet som etter planen skal være klart i løpet av påsken - hurra! For eksempel lamper. Ser for meg at jeg skal ha to Bestlite pendler og en vegglampe.



Bilder av prosessen med kjøkkenet kommer rett rundt hjørnet. Vi har mye jobb foran oss der, så i helga begynner vi så smått.

onsdag 10. mars 2010

Topp fem favoritt-ting

Slik ståa er i Dr Waalersgt nå, har jeg egentlig ingen favorittrom. Det er nemlig ingen rom (bortsett fra ungenes soverom) som er helt ferdige! Så inntil jeg synes noen rom utpeker seg svært positivt, får jeg heller vise noen av mine favoritt-ting. Og uten å prioritere lista, bør nok disse fem være selvsagte.
Lampa fra Kartell tror jeg er en "elsk eller hat"-lampe, og den er unektelig spesiell. Jeg elsker, og jeg vil gjerne ha en svart også. Men den gir vel neppe mye lys i forhold til denne transparente.



Når vi først er inne på lamper: Denne er også kul, og vi har den i helsvart - svarte bein og svart skjerm. Etterhvert som stua blir klar, vil fargene der være hvit og muligens grå, med mange innslag av svart i interiøret.

Mye kaffe hjemme hos oss, og stor var gleden over denne bursdagsgaven fra søsteren min. Særlig melke-steameren er høyt verdsatt, for latté er favoritten. Digger å prøve ut de ulike variantene fra Nespresso:







Disse vedkurvene som er laget av resirkulerte bildekk har jeg i to ulike varianter; en stor og en medium. Den store er ganske upraktisk i forhold til henting av ved, men du store min så mye som går oppi! Denne med håndtak er jo veldig grei. To vedkurver rett og slett fordi huset har to peiser. Begge klare for en real oppussing. Vedkurver kjøpt på Hus og hage.

Til jul fikk jeg (eller vi, heter det vel) et fantastisk teppe. Også dette av lillesøster.Merket heter My HIDEAWAY, og det lages nok i litt begrenset opplag. Vårt er i sort fløyel med grått silkefór på baksiden. Sjekk ut nettsiden deres: www.my-hideaway.com

Voila!

Garderobeskap på plass, og innredning underveis. Vi valgte å gå for Stolmen fra IKEA, (innredningen altså) da vi allerede hadde noen deler, men helt i mål kom vi ikke. Litt av hvert som var utsolgt, dessverre. Men skoene kunne fra og med i går kveld få plass i skapet, og bare det er deilig. Elfa-kurver kommer på torsdag, og skal gå fra gulv til tak på den høyre siden.
 Lampa fra Ikea er for så vidt litt kul, synes jeg, men plasseringen ble litt tvilsom nå som skapet kom opp. Får vurdere å gjøre noe med det.
 "Teppet" fra Pappelina er helt supert (kjøpt på Kreativ interiør), og det kan brukes begge veier, noe som er veldig bra. Vaskes i maskina og vips - like fint. Er du nysgjerrig kan du sjekke ut nettsiden deres http://www.pappelina.com

 Riktig nok veldig kjedelig utvalg med sko, men dette blir bra. En skohylle til, garderobestang og hylle skal inn på venstre side, kurvhyller kommer på motsatt side.

lørdag 6. mars 2010

Mon tro...

Om det er HÅP for garderobe i løpet av helga? I alle fall er delene pakket ut, og byggmester Bob har tatt seg en tur på Montér for å se litt nærmere på hvordan den egentlig skal monteres. Lover godt!



onsdag 3. mars 2010

Tidenes morsomste kokebok og en annen godbit

Her om dagen fant jeg fram en eske med bøker som hadde blitt glemt, og der fant jeg den utrolige kokeboka til Hellstrøm og Hærland, "Inn med sølvskje". Den er jo ikke ny, så nå går den sikkert an å finne til en meget rimelig penge.  Det finnes nok ingen som har klart å få så mye humor inn i en så seriøs kokebok. For maten i denne boka skal du ikke kimse av; det er avanserte greier som krever sin kvinne. Men så kommer Anne Kath med sine betraktninger, erfaringer og opplevelser av situasjoner på kjøkkenet og ellers. Og de løfter denne boka til så mye mer enn en kokebok. En klassiker!

Til jul fikk vi boka "Hennie interiors", og den har jeg brukt mange timer på å pløye meg igjennom på nytt og på nytt. Supre bilder og interiøridéer som passer perfekt i disse dager. Den er delt inn etter årstider, og selv om ikke vi har sommerhus, vinterhytte og mer til, er det fritt fram for å la seg rive med av de flotteste møbler, fargevalg, gardiner osv. LOVE IT!